ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

 

Οι σύγχρονες συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκτός των πολυάριθμων υπηρεσιών που παρέχουν στους χρήστες τους κάνοντας την καθημερινότητά τους πιο εύκολη και πιο ευχάριστη, μπορούν να πετύχουν με σχετικά εύκολες διαδικασίες και την παρακολούθηση κάποιου και συγκεκριμένα του ίδιου τους του χρήστη. Αυτό, σαφώς, γίνεται ακόμη πιο έντονο στο κινητά τελευταίας γενιάς στα οποία το διαδίκτυο και ακόμη πιο πολλές εφαρμογές είναι παρούσες προσφέροντας ευκαιρίες τόσο σε μας όσο και σε κάποιον που θέλει να μας παρακολουθήσει.

Οι δυνατότητες τους δεν εξαντλούνται στη χρησιμότητά τους ως κάμερες, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, mp3 players, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Από τη στιγμή που λογισμικά και προηγμένη τεχνολογία εφαρμόζονται στις λειτουργίες τους, αυτόματα καταλαβαίνει κανείς το πλήθος των δυνατοτήτων που προσφέρει η χρήση τους. Μάλιστα, η οποιαδήποτε χρήση των παραπάνω δεν προϋποθέτει ειδική ή μεγάλη εξοικείωση με την τεχνολογία, καθώς ακόμη και ένα μικρό παιδί είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους. Ειδικά προγράμματα μπορούν να μετατρέψουν ένα κινητό σε κοριό και η παρακολούθηση κινητού να φαίνεται παιχνίδι.


Τέτοιου είδους εφαρμογές παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων μπορεί κανείς να βρει με αρκετά εύκολο και γρήγορο τρόπο τόσο στη συμβατική αγορά όσο και μέσω διαδικτύου, δηλαδή στα πάμπολλα e-shops ή και στα app-stores. Πρέπει να τονιστεί, βέβαια, πως η παρακολούθηση κινητών ευνοεί όλες τις συσκευές είτε παλιότερης τεχνολογίας είτε σύγχρονης είτε ιδιαίτερα εξελιγμένης. Για όλους τους τύπους κινητών υπάρχουν και οι κατάλληλες εφαρμογές (apps), ακόμη και για τα πολυσύνθετα smartphones και I-phones, στα οποία μάλλον η παρακολούθηση είναι πιο εύκολη υπόθεση παρά την ιδιαίτερη τεχνολογία τους. Μάλιστα, το γεγονός ότι τα περισσότερα apps παρακολούθησης κινητών διανέμονται δωρεάν ή αντιστοιχούν σε μια συμβολική τιμή, καθιστά την παρακολούθηση ακόμη πιο εύκολη διαδικασία.

Πολλά είναι τα προγράμματα και οι εφαρμογές που προσφέρονται για την παρακολούθηση κινητού. Αν κάποιος επιτήδειος θέλει να καταγράψει τις εφαρμογές του κινητού μας, στην αγορά μπορεί να αναζητήσει δωρεάν το πρόγραμμα copy9. Μπορεί να το κατεβάσει από το διαδίκτυο, κάνοντας εγγραφή με το email και ένα κωδικό. Στη συνέχεια, ακολουθώντας τις προαπαιτούμενες ρυθμίσεις πολύ εύκολα η παρακολούθηση του κινητού που τον ενδιαφέρει γίνεται απτή πραγματικότητα.

Ένα ακόμη πρόγραμμα παρακολούθησης κινητού, ιδιαιτέρως ευφυές μάλιστα, είναι το FlexiSPY. Μπορεί κανείς να το βρει παντού και να το προμηθευτεί πολύ εύκολα. Η ευφυΐα του έγκειται  στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και την πληθώρα δεδομένων που μπορεί να υποκλέψει. Γενικά, λειτουργεί ως μία υπηρεσία, που είναι σε θέση να καταγράψει οποιαδήποτε κίνηση του κινητού μας και επομένως και δική μας. Πιο συγκεκριμένα, το FlexiSPY μπορεί να διαθέσει στον κακόβουλο υποκλοπέα στοιχεία ακριβείας σχετικά με το κινητό μας, όπως για παράδειγμα ημερομηνία και ώρα σε εξερχόμενα και εισερχόμενα μηνύματα, εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις, ακόμη και οποιασδήποτε μετακίνησης (GPRS) του κινητού που είναι στο στόχαστρο.

Κάτι παρόμοιο με το παραπάνω, αποτελεί και η εφαρμογή SMS Forwarder Lite, η οποία ίσως είναι λίγο πιο απλή από την προηγούμενη, αλλά έχει εξίσου θεαματικά αποτελέσματα παρακολούθησης κινητού. Διατίθεται στο διαδίκτυο και μπορεί ο καθένας να την κατεβάσει γρήγορα και δωρεάν.  Το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται στην προώθηση των μηνυμάτων, εισερχομένων και εξερχομένων, του κινητού στόχου σε ένα άλλο κινητού ή ηλεκτρονικό υπολογιστή, που σαφώς ανήκει στον υποκλοπέα. Μέσω του SMS Forwarder Lite μπορεί να καταγράφει όχι μόνο τα sms κάποιου αλλά και τις τηλεφωνικές κλήσεις του.


Όλα τα παραπάνω, σαφώς, μας ανησυχούν και μας κάνουν να σκεφτούμε πόσο ευάλωτοι και ανυποψίαστοι μπορούμε να είμαστε για θέματα που μας αφορούν, όπως για παράδειγμα η παρακολούθηση του κινητού μας. Πρέπει να πούμε κλείνοντας, ότι η παρακολούθηση κινητού είναι πράξη παράνομη για την οποία υπάρχει και ποινή. Μπορεί, όμως, να απαλλαχτεί του αθέμιτου χαρακτήρα της, μόνο όταν πρέπει να γίνει παρακολούθηση κινητού για πολύ σοβαρούς λόγους και δοθεί ειδική άδεια από τις αρχές και μόνο εάν συμφωνούν και οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές. 

 ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Η ψηφιακή τεχνολογία έχει διεισδύσει και κυριαρχήσει στην καθημερινότητά μας, εξυπηρετώντας μας ποικιλοτρόπως στις διάφορες ανάγκες μας. Ταυτόχρονα όμως έχει μεταβληθεί και σε ένα είδος ανεπιθύμητου εισβολέα της ιδιωτικής ή επαγγελματικής μας ζωής, καταγράφοντας και ενημερώνοντας διαφόρους για κάθε μας κίνηση. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά τύπου «Μεγάλου Αδερφού» που έχουν καταγραφεί και περιλαμβάνουν παρακολουθήσεις, υποκλοπές συνομιλιών, μηνυμάτων και δεδομένων που αφορούν προσωπικές, ευαίσθητες ή άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες.
 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών και λοιπών επιστημόνων, οι συσκευές υποκλοπής που έχουν αναπτυχθεί και εγκατασταθεί ανά τον κόσμο, ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια και αφορούν συσκευές παγίδευσης τηλεφωνικών γραμμών και συσκευές παγίδευσης χώρου....

Πολλοι κατα καιρους βρεθηκαμε στην αναγκη, αλλοτε μεγαλυτερη και αλλοτε λιγοτερο σημαντικη, να εντοπισουμε καποιο κινητο τηλεφωνο.


read more

Πολλοι ανθρωποι γυρω μας, ισως κι εμεις οι ιδιοι, εχουν δεχτει κλησεις απο κακοβουλους εραστες της αναστατωσης, αλλοτε σε ηπια και αλλοτε σε μεγαλυτερη συχνοτητα η περιεχομενο

read more