ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΤΟΧΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

 

Σχεδόν όλοι έχουμε βρεθεί στην ανάγκη προς αναζήτηση του κατόχου κάποιου κινητού ή σταθερού τηλεφώνου για διάφορους και συγχρόνως διαφορετικούς λόγους. Αυτό, σαφώς, πριν από –πάνω κάτω- δέκα χρόνια αφορούσε την αναζήτηση κατόχου μόνο σταθερού τηλεφώνου. Τότε, ο δρόμος ήταν σχεδόν μονόδρομος, αφού μπορούσαμε να απευθυνθούμε είτε στην υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδος του ΟΤΕ είτε σε ορισμένες άλλες εταιρείες, οι οποίες ανταποκρίνονταν και διευθετούσαν τον αίτημά μας προς αναζήτηση κατόχου ή κατόχων ενός σταθερού τηλεφώνου. Αυτονόητο είναι, βέβαια, πως, για να στεφθεί με επιτυχία η αναζήτησής μας, έπρεπε ο κάτοχος του συγκεκριμένου σταθερού τηλεφώνου να μην έχει δηλώσει τον αριθμό του ως απόρρητο, προκειμένου τα στοιχεία του να εμφανίζονται στην αναζήτηση του ΟΤΕ ή των άλλων εταιρειών που αναφέραμε παραπάνω.

Η αναζήτηση, τώρα, κατόχου κινητού τηλεφώνου, μάλλον, φαινόταν πιο δύσκολη και μπερδεμένη. Πριν τεθεί σε εφαρμογή ο ίδιος τρόπος με τον οποίο γινόταν η αναζήτηση κατόχων σταθερού τηλεφώνου, η αναζήτηση κατόχου αριθμού κινητής τηλεφωνίας, έπρεπε να προσπεράσει, πρώτα, ένα μεγάλο εμπόδιο, δηλαδή την ψήφιση και εφαρμογή των κατάλληλων νομοθετικών ρυθμίσεων και την εξασφάλιση της εισαγγελικής παρέμβασης, τα οποία θα επέτρεπαν να λειτουργήσει η αναζήτηση κατόχου κινητού τηλεφώνου.

Βέβαια, η ανθρώπινη καθημερινή ζωή και συνθήκη αλλάζει και μαζί τους αλλάζουν και οι νόμοι, με σκοπό να ανταποκρίνονται στις νέες και συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών. Αυτές οι αλλαγές έφεραν τροποποιήσεις με θετικό πρόσημο και στη νομοθεσία που αφορά την αναζήτηση κατόχου κινητού τηλεφώνου όλων των εταιρειών παροχής τηλεπικοινωνιών. Έτσι, εδώ και καιρό, είναι γνωστό ότι ο έντυπος τηλεφωνικός κατάλογος, που αφορούσε μόνο τα σταθερά τηλέφωνα, έχει μετατραπεί -και- σε ηλεκτρονικό, που περιλαμβάνει και σταθερά αλλά και κινητά.

Επίσης, η υπηρεσία αναζήτησης κατόχου κινητού τηλεφώνου παρέχεται τόσο από την κάθε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στους συνδρομητές της όσο και από ανεξάρτητες, εξωτερικές εταιρείες, έργο των οποίων είναι απλώς και  μόνο η παροχή τέτοιου είδους υπηρεσιών. Σαφώς, το πλαίσιο όλων αυτών των υπηρεσιών περιλαμβάνει και την αντίστροφη αναζήτηση, δηλαδή μέσω του τηλεφωνικού αριθμού αναζητούμε τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση) του κατόχου του.

Η αναζήτηση του κατόχου κινητού ή σταθερού τηλεφώνου δεν φέρει καμία απειλή σε όσους έχουν κάνει την επιλογή να μην φαίνονται τα προσωπικά τους στοιχεία στους τηλεφωνικούς καταλόγους, έντυπους και μη. Βέβαια, σε όλους δίνεται η δυνατότητα, κι ας μην την είχαν επιλέξει από την αρχή δημιουργίας τηλεφωνικού λογαριασμού, να περιλαμβάνεται ο αριθμός τους στους απόρρητους ˙ ανά πάσα στιγμή, δηλαδή, μπορεί μέσω της εταιρείας στην οποία είναι κάποιος συνδρομητής να αιτηθεί να μην εκτίθενται τα στοιχεία ταυτότητάς τους στις εκάστοτε εκδόσεις τηλεφωνικών καταλόγων κάθε μορφής παρά την αρχική τους συμφωνία.

Πολύ χρήσιμες αλλά και ιδιαιτέρως χρηστικές αποδεικνύονται καθημερινά οι διάφοροι πενταψήφιοι αριθμοί, οι οποίοι μας παρέχουν τόσο πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου όσο και ποικίλες άλλες πληροφορίες σε εικοσιτετράωρη και καθημερινή βάση.  Καλώντας κανείς στο 11831 μπορεί να λάβει πολλές πληροφορίες, αλλά συγχρόνως παρέχει και τη δυνατότητα αναζήτησης στοιχείων συνδρομητών της Cosmote. Συγκεκριμένα, όποιος θέλει μπορεί να δώσει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του συνδρομητή που αναζητά και αμέσως να μάθει τα προσωπικά του στοιχεία.

Ένας άλλος αριθμός, το 11833, προσφέρει πληροφορίες για αριθμούς και κινητής και σταθερής τηλεφωνίας αλλά και για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Αυτή η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να λαμβάνουν τα αποτελέσματα της αναζήτησής τους με ένα απλό γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο. Μια τελευταία εταιρεία είναι το 11818, μέσω της οποίας μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες για κατόχους αριθμών κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, καλώντας από κινητό Wind.

Πολλοι κατα καιρους βρεθηκαμε στην αναγκη, αλλοτε μεγαλυτερη και αλλοτε λιγοτερο σημαντικη, να εντοπισουμε καποιο κινητο τηλεφωνο.


read more

Πολλοι ανθρωποι γυρω μας, ισως κι εμεις οι ιδιοι, εχουν δεχτει κλησεις απο κακοβουλους εραστες της αναστατωσης, αλλοτε σε ηπια και αλλοτε σε μεγαλυτερη συχνοτητα η περιεχομενο

read more