ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ


Πολλές φορές δεχόμαστε κλήσεις στο κινητό ή σταθερό μας τηλέφωνο, οι οποίες είτε εμφανίζονται στην οθόνη μας με απόκρυψη αριθμού είτε προέρχονται από άγνωστους και μη καταχωρημένους αριθμούς καρτοκινητών. Μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορούσαμε να μάθουμε ποιος κρυβόταν πίσω από αυτές τις, ενοχλητικές πολλές φορές, κλήσεις. Έτσι, λοιπόν, προέκυψε η ανάγκη να έχει την επιλογή κάποιος να εντοπίζει τον πομπό αυτών των τηλεφωνημάτων και μέσω του αριθμού του άλλα και μέσω του σήματος της κάρτας sim του κινητού του τηλεφώνου, με αποτέλεσμα να έρχονται στην επιφάνεια τα στοιχεία του.

Το πρώτο βήμα για τον
εντοπισμό της απόκρυψης
υλοποιήθηκε πριν λίγα μόλις χρόνια με τη νομοθετική πράξη, η οποία ορίζει, ότι κάθε συνδρομητής καρτοκινητού τηλεφώνου είναι υποχρεωμένος, αν θέλει να του παρέχεται σήμα και να του δοθεί αριθμός, πρέπει να κάνει συμβόλαιο με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών που επιλέγει, έτσι ώστε τα στοιχεία του να είναι γνωστά και προσβάσιμα. Σαφώς, το ίδιο ισχύει και για τους συνδρομητές κανονικής σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.
 

Σύμφωνα με τα παραπάνω, λοιπόν, καταλαβαίνουμε, πως πλέον δεν υπάρχει κανένας κάτοχος κινητού τηλεφώνου –καρτοκινητού ή μη- τα στοιχεία του οποίου να μην είναι γνωστά τουλάχιστον στην εταιρεία που του παρέχει σήμα και της οποία είναι συνδρομητής. Σε περιπτώσεις ενοχλητικών τηλεφωνημάτων, έτσι, δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουμε  ποιος κρύβεται πίσω από αυτά, αφού πρώτα ζητήσουμε εντοπισμό της απόκρυψης.

Πιο συγκεκριμένα, οι τηλεφωνικές εταιρείες μπορούν για ένα χρονικό διάστημα 15 το πολύ ημερολογιακών ημερών να καταγράψουν όλες τις κλήσεις που θα γίνουν προς τον
τηλεφωνικό αριθμό του προσώπου που έχει ζητήσει εντοπισμό απόκρυψης. Στη συνέχεια, ο κατάλογος των τηλεφωνικών αριθμών
διατίθεται και αποστέλλεται στον πελάτη – συνδρομητή τους εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του. Αν προκύψει ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση, θα πρέπει εκ νέου να ζητηθεί με άλλη αίτηση.

Κυριότερη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση και λειτουργία αυτής της υπηρεσίας εντοπισμού απόκρυψης αποτελεί η άρση της ανωνυμίας του αριθμού που καλεί, δηλαδή αυτού που μας ενοχλεί, σε όποιο δίκτυο κι αν ανήκουμε εμείς, έτσι ώστε τα στοιχεία του καλούντος, όπως ο αριθμός του, η ημερομηνία, ακριβής ώρα και διάρκεια κλήσης, να είναι διαθέσιμα και προσιτά σε εμάς που έχουμε ζητήσει εντοπισμό απόκρυψης.
 

Η διαδικασία εντοπισμού της απόκρυψης προϋποθέτει, αρχικά, την υποβολή αίτησης από τον ενδιαφερόμενο προς την εταιρεία τηλεπικοινωνίας της οποίας είναι συνδρομητής. Στη συνέχεια, αφού η αίτηση γίνει αποδεκτή, ορίζεται το χρονικό διάστημα εντοπισμού της απόκρυψης. Στη διάρκεια αυτή, όσοι καλούν τον αριθμό του παραπάνω συνδρομητή θα ακούν ένα συγκεκριμένο ηχογραφημένο μήνυμα: «Ο συνδρομητής που καλείτε έχει ενεργοποιήσει τη δυνατότητα εξουδετέρωσης της υπηρεσίας απόκρυψης αριθμού κλήσης.

Ο αριθμός σας, η ημερομηνία, η ώρα και η διάρκεια της κλήσης θα διατεθούν στο συνδρομητή που καλείτε». Έτσι, γνωστοποιείται στους γνωστούς και άγνωστους καλούντες η ενεργοποιημένη διαδικασία του
εντοπισμού απόκρυψης
.

Πολλοι κατα καιρους βρεθηκαμε στην αναγκη, αλλοτε μεγαλυτερη και αλλοτε λιγοτερο σημαντικη, να εντοπισουμε καποιο κινητο τηλεφωνο.


read more

Πολλοι ανθρωποι γυρω μας, ισως κι εμεις οι ιδιοι, εχουν δεχτει κλησεις απο κακοβουλους εραστες της αναστατωσης, αλλοτε σε ηπια και αλλοτε σε μεγαλυτερη συχνοτητα η περιεχομενο

read more