ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΤο διαδίκτυο έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και αποτελεί πολύτιμο βοηθό σε κάθε κίνηση και ανάγκη μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής μας της σχέσης με το διαδίκτυο είναι οι αγορές μας μέσω αυτού. Ενώ παλιότερα, οι αγορές μας γίνονταν αποκλειστικά από τα καταστήματα ή τα πολυκαταστήματα, πλέον όλοι μας εξυπηρετούμαστε και από το διαδίκτυο.
 

Γρήγορες, έξυπνες και συνήθως πιο οικονομικές αγορές είναι ό,τι μας κερδίζει στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Αναμφίβολα, αυτή η δυνατότητα προσφέρει ευκολία σε σχέση με το χρόνο ή τον κόπο που θα απαιτούνταν ακολουθώντας παλιές διαδρομές, ωστόσο θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Η αγορές μας μέσω διαδικτύου δεν αφορούν μόνο παντοειδή προϊόντα, αλλά και υπηρεσίες κάθε είδους και για κάθε τομέα της ζωής και της καθημερινότητάς μας.

Δεν είναι λίγες, ωστόσο, οι περιπτώσεις που αναφέρουν ότι επιτήδειοι μικροί ή μεγάλοι απατεώνες έχουν μεθοδευμένα εξαπατήσει ανυποψίαστους καταναλωτές – συμπολίτες μας.

Πολλές φορές οι πολίτες – καταναλωτές, που πέφτουν θύματα αυτών των επιτηδείων, οι οποίοι με κάθε μέσο προσπαθούν να τους εξαπατήσουν και να τους βλάψουν, κάνουν μεμονωμένες και ατομικές προσπάθειες προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, αφού νιώθουν απροστάτευτοι και γυμνοί από το κράτος.

Τα
Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών  αναλαμβάνουν  καθημερινά πάμπολλες τέτοιου είδους περιπτώσεις άλλες ευκολότερες και άλλες πιο σύνθετες, ανθρώπων δηλαδή που προσπαθώντας απεγνωσμένα να προστατεύσουν την περιουσία τους ή την ιδιωτική τους ζωή καταφεύγουν σε ένα γραφείου ειδικού επαγγελματία, επειδή αντιλαμβάνονται, ότι μεμονωμένα και χωρίς τη βοήθεια ειδικού δεν θα μπορέσει να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση στο πρόβλημά τους.

Κατά πόσο, όμως,  ο εξαπατημένος πολίτης – καταναλωτής μπορεί να βρει καταφύγιο σε έναν αυτοαποκαλούμενο ιδιωτικό ντετέκτιβ, όταν τον βρίσκει μέσα από υπερφίαλες και ναρκισσιστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο; Εδώ, το ζήτημα θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ήδη μία φορά εξαπατημένος πολίτης – καταναλωτής να πέσει θύμα και δεύτερου επιτήδεια με το προσωπείο του ιδιωτικού ντετέκτιβ αυτήν τη φορά.

Σαφώς, αυτοί όχι μόνο δεν είναι
ντετέκτιβ
, αλλά εντελώς άσχετοι με τον χώρο της ιδιωτικής – επαγγελματικής έρευνας και το μόνο που κάνουν είναι να χτίζουν μια ψευδή εικόνα γύρω από το όνομά τους, ότι τάχα είναι επαγγελματίες και αρμόδιοι να αναλάβουν οποιαδήποτε υπόθεση διεκπεραιώνοντάς την στο ακέραιο με επιτυχία, και το εξωφρενικότερο… με ελάχιστο έως μηδαμινό κόστος.  Η αλήθεια, όμως, στην ουσία είναι πως αυτοί οι επιτήδειοι απατεώνες και χρήματα πολλά κερδίζουν – καθώς αποσπούν προκαταβολές ασύστολα σε όσους ξεγελούν ότι θα βοηθήσουν – και δουλειά δεν κάνουν, καθώς δεν το κατέχουν το αντικείμενο και, πρωτίστως, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το δικό τους θησαύρισμα, μέχρι να έρθει η ώρα να τους ανακαλύψει και να τους καταγγείλει κάποιο από τα θύματά τους.

Οι απάτες του ανυποψίαστου πολίτη – καταναλωτή, όμως, δεν σταματούν εδώ. Κάποιοι άλλοι επιτήδειοι στο διαδίκτυο, τώρα, με παρόμοια μέσα με τους προηγούμενους, πείθουν ορισμένους συμπολίτες μας, ότι μπορούν γρήγορα κι εύκολα να τους μετατρέψουν σε ιδιωτικούς ερευνητές. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να αγοράσουν έναν, όπως λένε οι απατεώνες, υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος αρκεί για να τους κάνει άξιους ιδιωτικούς ερευνητές. Πρέπει να πούμε, βέβαια, πως αυτό ο εξοπλισμός όχι μόνο υπερσύγχρονος δεν είναι , αλλά είναι και πολύ επικίνδυνος, καθώς μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τον ανυποψίαστο χρήστη του , να τον εκθέσει σε τεράστιο βαθμό, αλλά και να προκαλέσει υλικές ζημιές μεγάλου μεγέθους.

Είναι περιττό να σχολιάσουμε την κατασκευαστική εταιρεία, την ποιότητα και τη χώρα προέλευσης αυτών των gadgets. Οποιαδήποτε βλάβη, βέβαια, οι επιτήδειοι την αποδίδουν  σε προσωπική ευθύνη του χρήστη ή σε τεχνικές αστοχίες, αποποιούμενοι κάθε ευθύνη. Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες – καταναλωτές που πέφτουν θύματα τέτοιας απάτης να αναγκάζονται να καταφύγουν σε αξιόπιστο
Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών με επαγγελματίες ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ επιζητώντας σε αυτούς την προστασία και τη διόρθωση του λάθους. 

Η εξαπάτηση του πολίτη – καταναλωτή είναι πλέον βιομηχανία ολόκληρη. Οι επιτήδειοι αυτοί εγκληματίες σχεδιάζουν πολύ συστηματικά και οργανωμένα τις κινήσεις τους και χτυπούν τα θύματά τους με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί.  Τα ηλεκτρονικά μηνύματα και διαφημιστικά συνθήματα που οργανώνουν έχουν την αθώα μορφή: Δωρεάν ΕντοπισμόςΠαρακολούθηση Κινητού Τηλεφώνου, Παρακολούθηση Κινητού μέσω Δορυφόρου, Εντοπισμός Κινητού μέσω διαδικτύου, η Google εντοπίζει το κινητό τηλέφωνο, η παρακολούθηση – εντοπισμός ατόμου μέσω δορυφόρου, ποιος βλέπει το προφίλ μου στο FacebookTwitter και άλλα παρόμοια.

Ορισμένες φορές, είτε ως ανυποψίαστοι και αφελείς καταναλωτές είτε ως τολμηροί και περίεργοι, πέφτουμε στην παγίδα να στείλουμε ένα μήνυμα (που συνήθως κοστίζει λιγότερο από τέσσερα ευρώ). Από εκεί και στο εξής αρχίζει ένας ατέλειωτος Γολγοθάς για εμάς με πλήθος μηνυμάτων που στέλνονται κατ’ επανάληψη και χρεώνουν ακατάπαυστα το λογαριασμό μας και μόνο ο εισαγγελέας μπορεί να δώσει οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Σίγουρα, δεν μπορούμε να πάψουμε ούτε να κάνουμε τις αγορές μας μέσω του διαδικτύου ούτε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες που μας παρέχει, άλλωστε δεν χρειάζεται κιόλας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε ως ευσυνείδητοι πολίτες – καταναλωτές είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί, επιφυλακτικοί και υποψιασμένοι στο διαδίκτυο, ώστε να μην πέφτουμε θύματα ανόητων και κακόβουλων ανθρώπων. Αν, όμως, πέσουμε θύμα μιας τέτοιας απάτης, καλό θα ήταν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να απευθυνθούμε για βοήθεια σε έναν εξειδικευμένο και άξιο επαγγελματία ιδιωτικό ερευνητή.

Πολλοι κατα καιρους βρεθηκαμε στην αναγκη, αλλοτε μεγαλυτερη και αλλοτε λιγοτερο σημαντικη, να εντοπισουμε καποιο κινητο τηλεφωνο.


read more

Πολλοι ανθρωποι γυρω μας, ισως κι εμεις οι ιδιοι, εχουν δεχτει κλησεις απο κακοβουλους εραστες της αναστατωσης, αλλοτε σε ηπια και αλλοτε σε μεγαλυτερη συχνοτητα η περιεχομενο

read more