ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ


Η αναζήτηση ενός αριθμού τηλεφώνου είναι μία ανάγκη στην οποία όλοι μας, κατά καιρούς, έχουμε βρεθεί. Όλοι όσοι είμαστε εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και το έχουμε κάνει κομμάτι της ζωής μας, εύκολα μπορούμε να απευθυνθούμε σε κάποια συναφή ιστοσελίδα και μέσω μιας μηχανής αναζήτησης τηλεφωνικού αριθμού να βρούμε το νούμερο ή τον κάτοχό του που μας ενδιαφέρει, χωρίς, όμως, τα αποτελέσματα να είναι πάντα τα βέβαια και επιθυμητά. Δηλαδή, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αποτυχίας στην αναζήτηση ενός τηλεφωνικού αριθμού στις συγκεκριμένες διαδικτυακές σελίδες, που πρακτικά σημαίνει, πως, αφού καταχωρίσουμε τα στοιχεία στα αντίστοιχα πεδία, δεν εμφανίζεται κανένας τηλεφωνικός αριθμός.

Αυτή η αναποτελεσματικότητα των μηχανών αναζήτησης τηλεφωνικών αριθμών, σαφώς, οφείλεται στην προστασία του Νόμου, ο οποίος θέτει ρητή απαγόρευση στις Εταιρείες Τηλεπικοινωνιών για ανεξέλεγκτη χρήση προσωπικών δεδομένων και στοιχείων.

Σε αυτή την
υπηρεσία αναζήτησης αριθμού ενός τηλεφώνου
, επιτρέπεται η διακίνηση ορισμένων μόνο πληροφοριών, ακολουθώντας πιστά το γράμμα του Νόμου.

Οι Εταιρείες Τηλεπικοινωνιών εμφανίζονται ιδιαιτέρως απλόχερες στη διαδικασία αναζήτησης ενός αριθμού τηλεφώνου, καθώς προσφέρουν πολλές επιλογές. Για παράδειγμα, έχουμε την εικοσιτετράωρη διάθεση κι εξυπηρέτηση του τηλεφωνικού καταλόγου και μάλιστα, προς διευκόλυνση του χρήστη της υπηρεσίας, δύνεται η δυνατότητα της άμεσης σύνδεσής του με τον αριθμό που αναζητά, στον χρόνο που παρέχεται η εξυπηρέτηση της τηλεφωνικής αναζήτησης.

Κάτι ακόμη που αφορά τους κατόχους σταθερών τηλεφώνων, είναι η παροχή πληροφοριών σχετικά με τον
κάτοχο ενός τηλεφωνικού αριθμού μέσω της επιλογής της αντίστροφης αναζήτησης
.

Ιδιαιτέρως χρήσιμες αλλά και χρηστικές αποδεικνύονται συνεχώς οι υπηρεσίες αναζήτησης τηλεφωνικών αριθμών τόσο σταθερών όσο και κινητών, που προσφέρονται από τις πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου διαφόρων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

Έτσι λοιπόν, ανάλογα με την εταιρεία στην οποία ανήκει ο κάθε συνδρομητής και χρήστης ενός τηλεφωνικού αριθμού, οι υπηρεσίες αναζήτησης ενός αριθμού τηλεφώνου του παρέχονται αφού καλέσει σε συγκεκριμένους αριθμούς. Πιο αναλυτικά, οι συνδρομητές της εταιρείας Cosmote αρκεί να καλέσουν στο 11831 (από κινητό Cosmote) ή στο 6971000131 (από σταθερό τηλέφωνο) για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου της συγκεκριμένης εταιρείας. Αντίστοιχα, οι συνδρομητές της Vodafone, για να αναζητήσουν έναν αριθμό τηλεφώνου, καλούν στο 11833, όταν χρησιμοποιούν κινητό της εταιρείας αυτής ή στο 6944401833, όταν χρησιμοποιούν σταθερό.

Τέλος, όσοι συνεργάζονται με τη Wind καλούν στο 11818 (από κινητό Wind) ή στο 6935601181 (από σταθερό) και μέσω αυτών των αριθμών τους παρέχονται υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδος.

Λίγο διαφορετική από τις άνωθεν περιπτώσεις υπηρεσιών καταλόγου, η οποία όμως αξίζει να σημειωθεί, είναι ο αριθμός 11888 του ΟΤΕ, η οποία ανταποκρίνεται στο αίτημα αναζήτησης ενός αριθμού τηλεφώνου και μάλιστα είτε το αναζητούμενο τηλέφωνο είναι κινητό  είτε σταθερό. Σημειωτέον, η συγκεκριμένη υπηρεσία του ΟΤΕ προσφέρει πληροφορίες αναζήτησης τηλεφώνου σταθερού ή κινητού, όπως είπαμε, αλλά με μια διαφοροποίηση από τις άλλες παρόμοιες εταιρείες, αναζητά και δίνει αποτελέσματα, που αφορούν όλες τις εταιρείες παροχής είτε κινητής είτε σταθερής τηλεφωνίας και όχι μόνο τους αριθμούς στους οποίος δίνει σήμα ο Οργανισμός.

Η υπηρεσία αναζήτησης αριθμού τηλεφώνου καθίσταται άκαρπη, χωρίς αποτελέσματα, σε περίπτωση που ο προς αναζήτηση κάτοχος τηλεφωνικού αριθμού, είτε σταθερού είτε κινητού, έχει αιτηθεί στην εταιρεία της οποίας είναι συνδρομητής να μην είναι ορατός ο αριθμός του.

Δηλαδή, αντί να εμφανίζεται ο αριθμός του στον αποδέκτη μιας κλήσης του, εμφανίζεται απλώς απόκρυψη αριθμού. Αποτέλεσμα αυτού, είναι η απόκρυψη των προσωπικών στοιχείων του στους καταλόγους της Ελλάδας κι έτσι η αναζήτηση του αριθμού του τηλεφώνου του βαίνει χωρίς αποτέλεσμα. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΤΟΧΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ


 

Σχεδόν όλοι έχουμε βρεθεί στην ανάγκη προς αναζήτηση του κατόχου κάποιου κινητού ή σταθερού τηλεφώνου για διάφορους και συγχρόνως διαφορετικούς λόγους. Αυτό, σαφώς, πριν από –πάνω κάτω- δέκα χρόνια αφορούσε την αναζήτηση κατόχου μόνο σταθερού τηλεφώνου. Τότε, ο δρόμος ήταν σχεδόν μονόδρομος, αφού μπορούσαμε να απευθυνθούμε είτε στην υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδος του ΟΤΕ είτε σε ορισμένες άλλες εταιρείες, οι οποίες ανταποκρίνονταν και διευθετούσαν τον αίτημά μας προς αναζήτηση κατόχου ή κατόχων ενός σταθερού τηλεφώνου....

Πολλοι κατα καιρους βρεθηκαμε στην αναγκη, αλλοτε μεγαλυτερη και αλλοτε λιγοτερο σημαντικη, να εντοπισουμε καποιο κινητο τηλεφωνο.


read more

Πολλοι ανθρωποι γυρω μας, ισως κι εμεις οι ιδιοι, εχουν δεχτει κλησεις απο κακοβουλους εραστες της αναστατωσης, αλλοτε σε ηπια και αλλοτε σε μεγαλυτερη συχνοτητα η περιεχομενο

read more